A tapasz használata

1A tapaszból ollóval vágjunk le egy 3-5 cm-es darabot, távolítsuk el róla a védőpapírt, és a fájdalom helyére, tiszta, száraz, krémtől mentes bőrre ragasszunk fel. Szőrös felület esetén ajánlott a kezelés előtt leborotválni a területet. Legfeljebb 5 x 5 cm-es darabot használjuk, egyszerre akár több darabot, és mindig a tapinthatóan legerősebb fájdalom helyére tapasszunk.
2A felragasztott tapaszt simítsuk el a bőrön, majd rászorított kezünkkel melegítsük fel pár másodpercig, hogy jól felragadjon és a működés hamar beinduljon.
3Egyidejűleg több helyen is viselhető, többféle fájdalom egyidejű kezelésére is alkalmas. 1-10 napig viseljük, ha a fájdalom nem szűnik, csak enyhül, cseréljük és használjuk tovább.

Akut fájdalmaknál gyorsabban várható a fájdalom enyhülése, míg a krónikus bántalmaknál hosszabb kezelés is szükséges lehet. Hosszú távú kúra közben ha nincs fájdalom, nem kell felragasztani, de ha egy-két hét után újra jelentkezik, ismét tapaszolni kell.

 • A tapasz vízálló, lehet vele tisztálkodni, az erős dörzsölését kerüljük. Az alapanyaga bőrbarát.

 • A Motto tapasznak gyulladáscsökkentő hatása is van!

 • Egy csomagban 2db 15×5 cm-es tapasz található, amelyből 6db 5×5 vagy 10db 3×5 cm-es darab vágható fel, így folyamatos használat esetén 1-2 hónapra elegendő.

Milyen fájdalomtípusra melyik tapasz alkalmazható?

Az idült, reumás fájdalmakra a sárga csomagolású, bőrszínű Reumatapaszt, akut fájdalmak ellen a kék csomagolású, szintén bőrszínű Fájdalomcsillapító tapaszt ajánljuk. A zöld csomagolású, zöld színű Fájdalomcsillapító tapasz sportolóknak termékünk a kék Fájdalomcsillapító tapasz színes változata, elsősorban váll-, könyök-, hát- és tárdfájdalmak enyhítésére javasoljuk.

FÁJDALOMCSILLAPÍTÓ TAPASZ (kék jelű)

 • Fejfájás, migrén esetén (1) a halántékokra ? 3 cm-es tapaszokat ragasszunk. Érdemes már enyhébb fájdalom érzékelése esetén megkezdeni a kezelést, amellyel akár el is kerülhető a fejfájás felerősödése.
 • Fogfájásnál, (2) hőérzékeny fognál, fogkezelés után, íny- vagy arcüreggyulladásnál az arcra kívül ? 2-3 cm-es tapasz ragasztandó, ami 20-40 perc alatt elviselhetővé csökkenti a fájdalmat. Természetesen a fogorvost mielőbb fel kell keresni!
 • Szájzár esetén 2-3 cm-es tapaszt az állkapocsszögleti ízületére, ill. a fájdalom helyére ragasszuk.
 • Extrakardiális (szívtáji) fájdalomnál (4) a kulcscsont felett baloldalon egy 3×5 cm-es darabot a karotiszérre (nyaki ütőér) ragasszunk!
 • Epe- (6) vagy vesetáji (16) fájdalomnál 5×5 cm-es tapaszt alkalmazzunk!
 • Csonttörés esetén (7, 12, 22) a fájdalom helyére, ill. a törés fölé és alá, (a gipsz levétele után) több, 4×5 cm-es csík ragasztandó, ami az izommozgás megindulását és a csont összeforrását segíti.
 • Menstruációs fájdalomnál (8) a fájdalom helyére 1-1 db 3×5 cm-es tapasz ragasztandó.
 • Alvás, sportolás közben fellépő izomgörcs várható helyére 5×5 cm-es tapaszt alkalmazzunk.
 • Visszérfájdalomnál (11) kb. 40 percen belül hatásos, de csak a fájdalmat szünteti meg, a visszér bántalmakat nem gyógyítja.
 • Alvás elősegítésére (13), a belső bokacsont alá 3×5 cm-es tapasz ragasztandó mindkét lábon.
 • Orrcsorgás (21) ellen a hüvelykujj és a mutatóujj nagy ízületére mindkét kézen ? 2 cm (összesen 4) tapasz szükséges.
 • A jó- és rosszindulatú daganatok okozta fájdalmak elviselését elősegíti, 5×5 cm-es darabokat tapasszunk a fájdalom helyére.

REUMATAPASZ (sárga jelű)

 • Kar- és vállfájdalmaknál (3, 14) a fájdalom helyére 5×5 cm-es, a gerincoszlop és a lapocka közé 3×5 cm-es tapaszt ragasszunk fel! Ajánlatos a tapaszt a fájdalom megszűnte után még néhány napig viselni.
 • Idült térd-, csípőfájdalmak (9, 10, 18) esetén néha előfordul, hogy a tapaszt folyamatosan viselni kell. Általában 1-10 nap alatt a fájdalom megszűnik, ha az oka izomgörcs vagy reuma.
 • Lumbágó vagy más gerincfájdalomnál, porckorongsérvnél, lapockatáji izomfájdalomnál (15, 17) 5×5 cm-es tapaszt kell ragasztani a fájdalom helyére.
 • Csípőízületi fájdalomnál (18) 5×5 cm-es darabokat helyezzünk a keresztcsontra, a kitapintható forgóra és a comb belső felső részére (9) (adduktor izom).
 • Az ínhüvelygyulladás (20) a tapasz használatával gyorsan megszűnik.
 • Hátulról sugárzó fejfájás, nyaki meszesedés esetén (23, 24) a nyakcsigolyákra, illetve a fájdalom helyére ragasszunk egy 3×5 cm-es darabot.
 • Ütés, zúzódás fájdalmai a tapasszal csökkenthetők és a véraláfutás felszívódását is gyorsítja.

Fájdalomcsillapító tapasz sportolóknak (zöld jelű) – Új termék!

 • Kar- és vállfájdalmaknál (a) a fájdalom helyére 5×5 cm-es, a gerincoszlop és a lapocka közé 3×5 cm-es tapaszt ragasszunk fel! Ajánlatos a tapaszt a fájdalom megszűnte után még néhány napig viselni. A gerincen található idegkilépő helyekre (a lapockák közé és az utolsó csigolyára) is ajánlott felhelyezni, ha az egész kar fáj.
 • Térdfájdalomnál (b) a térdkalács köré (az ízületre) ragasszunk 2×5 cm-es darabokat a tapaszból. Krónikus térdfájdalom esetén előfordul, hogy a tapaszt folyamatosan, 5-10 napig viselni kell.
 • Hát-, gerincfájdalom, porckorongsérvnél (c) 5×5 cm-es tapaszt kell ragasztani a fájdalom helyére.
 • Könyökfájdalom, teniszkönyök (d) esetén ragasszunk egy-egy 3×5 cm-es tapaszt a könyök mindkét oldalára (belső és külső könyökdudorra).

Figyelmeztetések

 • Egyszer használatos, külső használatra!
 • Nyílt sebre nem alkalmazható!
 • A ragasztóanyag tartalmaz kaucsukot, amely az arra érzékenyeknél allergiás reakciót válthat ki, mely a bőr kipirulásával, viszketéssel jár: ez esetben távolítsuk el a tapaszt és ne használjuk!
 • A tapasz eltávolítása után a maradék ragasztóanyagot alkohollal távolíthatjuk el a bőrről.

Tárolás

Szobahőmérsékleten (de legfeljebb 30°C-on), száraz, hűvös helyen. Felnyitás után legalább 6 hónapig működőképes.

A TAPASZRÓL MONDTÁK

Újra jól aludni, gyógyszerek nélkül:
Rokonomnak kifordult a válla, izomgyengeség van mindkét karjában és nem tudott aludni éjszaka. Viszont amióta a tapaszt használja, elmúltak a fájdalmai, aludni is tud rendesen és már nincs szükség gyógyszerre.

Balog RolandBékéscsaba

Tapasz különös fájdalomra:

Erős derékfájás és baleseti eredetű csípőfájdalom miatt a derekamra és a csípőmre tapasztottam a kék tapaszukat. Gyógyszertárban javasolták, mert várandósságom miatt nem volt mindegy, mi a hatóanyag. 3/4 csomag (1,5 ív) tapasszal dekorálva néhány óra múlva enyhültek a fájdalmak, és mivel 10 nap a viselési idő, nem is vettem le azokat. Amikor beindult a szülés, a nagy kapkodásban a kórházba indulva maradtak a tapaszok, ekkor kb. 6 napja viseltem őket. Hatalmas, egészséges kisfiúnak adtam életet, de a férjemmel azon gondolkodtunk, hogyan lehetett, hogy az amúgy rettenetes fájdalmaim nem jöttek elő szülés közben. Ugyanis előző szülésnél a derék- és csípőtáji fájdalom nagyobb és rosszabb volt, mint maga a szülés. Akkor jöttünk rá, hogy a Motto tapasz "véletlen" rajtam maradt, és valószínűleg az segített kordában tartani az oda nem illő fájdalmat szülés közben.

Ságody Nóra

?Ha Motto tapasz van, fájdalom nincs!?

2012-ben diagnosztizáltak nálam reumatoid arthritiszt, ami fájdalmakkal is jár. Rátaláltam az önök tapaszára és azóta használom. Rengeteg drága dolgot és csodaszert kipróbáltam, de semmit nem értek. A MOTTO tapasz fantasztikusan működik! Hála a tapasznak, a gyógyszeres kezelést mellőzöm, így hosszútávon a belső szerveim is mentesülnek a gyógyszerek roncsoló hatásától. Bár a gyógyszerszedést ennél a betegségnél nem lehet kizárni, nálam évekre lehet szüneteltetni. Nagyon örülök, hogy van alternatíva a betegség enyhítésére. Örülök, hogy rátaláltam a gyógyszermentes terápiámra. Mindenkinek ajánlom!

ifj. Sebestyén Andrásfestőművész

Sportolásból, ülőmunkából eredő fájdalmak:
Örök hála a feltalálónak! Ez tényleg nagyon hatékony eszköz... Nekem sportolásnál, ha hidegfront közeleg vagy épp a sok számítógép előtt eltöltött rossz testtartástól itt-ott rendesen tud fájni, amikor beáll egy-egy izom/ízület. A tapasz jobb, mint bármilyen kenőcs vagy tabletta, hihetetlen gyorsan hat, semmilyen mellékhatása nincs és megfizethető áron elérhető...

Füzesi ZoltánBudapest

Csontritkulás miatti fájdalmak:

Két évvel ezelőtt oszteoporózis miatti csigolya kompressziós törések miatt pokoli fájdalmaim voltak. A vertebroplasztikai műtétek ugyan enyhítették a fájdalmam, de mai napig csak rollátorral tudok sétálni. Egy évig fájdalomcsillapító gyógyszert szedtem, ami a májam, gyomrom károsította annyira, hogy enni már alig tudtam. Műtét után már be sem mertem venni semmilyen fájdalomcsillapítót. Később újra felerősödtek a fájdalmak. A műtött csigolyák alatt berepedtek a zárólemezek. Ez már olyan fájdalmat okozott, hogy menni sem bírtam, csak csoszogtam. A fájdalom csípőből a két forgómba sugárzott. A séták emiatt elmaradtak, ami az oszteoporózis egyetlen gyógymódja lenne. Ekkor találkoztam egy kedves ismerőssel, aki megemlítette a Motto tapaszt. Örök hálám érte. 🙂 Még aznap megvette nekem. Második nap már érezhetően tapasztaltam, hogy enyhültek a fájdalmak. Harmadik nap már egy órát sétáltam. 🙂 Az első tíz nap letelte után levettem a tapaszt. Ennek kb. már öt napja. Azóta is jól elvagyok. Igaz közben a másik oldalra is kellett felraknom tapaszt, mivel elkezdett ott is fájni. Ez már másnapra enyhült. Semmi mellékhatást nem éreztem, a bőröm sem pirosodott be a tapasz alatt. Amit érzek, hogy a fájdalmaim elmúltak. Ezt csak az tudja igazán értékelni, akinek évek óta szinte minden nap fájdalmai vannak.

Tóth AnnaBudapest

Félmaraton Achilles-ín sérülés után:
Hála a tapasznak, az egy hetes, nem múló Achilles-ín sérülésem egy nap alatt vált semmissé, így ma meg tudtam futni életem első félmaratonját. Számos dolgot kipróbáltam, semmi sem segített, csak ez. Fontos volt számomra ez az esemény, ezért hálás köszönetem.

Pápai JuciGyőr

Fejfájásra:
A Motto tapaszt pár évvel ezelőtt ismertem meg. A Reumatapaszt gyakran használom, sokkal kényelmesebb a használata, mint a kenőcsöknek. A Fájdalomcsillapító tapaszt fejfájósaknak ajánlom, nekem bevált. Ma már nem hiányozhat a gyógyszeres fiókomból. Köszönet érte!

Kiss MinnaBudapest