A TALÁLMÁNY TÖRTÉNETE

Mallász Ottó

Műszaki emberként tisztán elméleti úton valószínűnek látta, hogy az izmok egyenáram hatására történő ellazítása révén a fájdalom csökkenthető, illetve megszüntethető. Olyan eszközt próbált előállítani, amely a bőr felületével érintkezve gyenge egyenáramot kelt. Már több újítása és találmánya volt, ezért jártas volt a szabadalmi eljárásban és 25 országban szabadalmaztatta a találmányát.

A Motto tapaszt Mallász Ottó elektromérnök találta fel a 80-as évek elején. Mérnökként ismerte az elektromos áram hatását az emberi szervezetre, ez adta az ötletet a kísérletezéshez.

Az akkoriban alakult Innovációs Alappal kötött finanszírozási szerződést a találmány értékesítésére, a szükséges vizsgálatok elvégzésére és tárgyalásokat kezdett a tapasz gyártása ügyében a Biogal gyógyszergyárral.

Az orvosi vizsgálatok több klinikán folytak és kiváló hatást mutattak ki. Toxikológiai vizsgálatot is végeztek, ami bebizonyította a tapasz ártalmatlan voltát.

Több országban mutatkozott érdeklődés a licenc megvásárlására és forgalmazásra. Később a Biogal-lal a gyártásra vonatkozó tárgyalások kudarcba fulladtak, ezért a feltaláló családi segítséggel maga gyártotta és forgalmazta a Motto tapaszt. Később a befolyt licencdíjakból visszafizette az Innovációs Alapnak a kölcsönt és megalapította a Motto-Elektro Kft-t. Azóta ez a családi vállalkozás gyártja és forgalmazza a Motto tapaszt itthon és külföldön is.

A feltaláló 1998-ban meghalt, de sokan hálával gondolnak rá ma is az egyszerűen alkalmazható és hatékony, gyógyszert nem tartalmazó fájdalomcsillapító tapasz használata közben.

Mallász Ottó

Mallász Ottó
(1921-1998)

A Budapesti Műszaki Egyetemen szerzett diplomát 1944-ben. Villamosfenntartási főmérnök volt 24 éven át a Ganz-MÁVAG-ban.
Később a Transelektro Külkereskedelmi Vállalatnál és az Energiagazdálkodási Intézetnél dolgozott. Részt vett a Barátság csővezeték építésében. Közben 15 évig elektromos munkavédelmet oktatott a volt Kohó- és Gépipari Minisztériumban.

Díjak

A találmány 1992-ben a brüsszeli EUREKA Találmányi Világkiállításon aranyérmet nyert.

1993-ban bronzérmet kapott a nürnbergi IENA Nemzetközi Találmányi Kiállításon.

Minőségirányítási rendszer: A Motto-Elektro Kft. a vevői elégedettség növelése, a jogszabályi követelmények teljesítése, illetve a minőségirányítási rendszer folyamatos fejlesztése és eredményessége fenntartása érdekében MSZ EN ISO 13485:2016, és 2017/745 EU rendelet 10. cikk (9) bekezdés szerinti minőségirányítási rendszert működtet.

MDR (Medical Device Regulation): Termékeink megfelelnek az orvostechnikai eszközökről szóló Európai Parlament és Tanács (EU) 2017/745 rendelet (2017. április 5.) követelményeinek.

A TAPASZRÓL MONDTÁK

Sportolásból, ülőmunkából eredő fájdalmak

Örök hála a feltalálónak! Ez tényleg nagyon hatékony eszköz… Nekem sportolásnál, ha hidegfront közeleg vagy épp a sok számítógép előtt eltöltött rossz testtartástól itt-ott rendesen tud fájni, amikor beáll egy-egy izom/ízület. A tapasz jobb, mint bármilyen kenőcs vagy tabletta, hihetetlen gyorsan hat, semmilyen mellékhatása nincs és megfizethető áron elérhető…
Füzesi Zoltán
Budapest

"Ha Motto tapasz van, fájdalom nincs!"

2012-ben diagnosztizáltak nálam reumatoid arthritiszt, ami fájdalmakkal is jár. Rátaláltam az önök tapaszára és azóta használom. Bár a gyógyszerszedést ennél a betegségnél nem lehet kizárni, nálam évekre lehet szüneteltetni. Nagyon örülök, hogy van alternatíva a betegség enyhítésére, és hogy rátaláltam a gyógyszermentes terápiámra. Mindenkinek ajánlom!
ifj. Sebestyén András
Festőművész

Félmaraton Achilles-ín sérülés után:

Hála a tapasznak, az egy hetes, nem múló Achilles-ín sérülésem egy nap alatt vált semmissé, így ma meg tudtam futni életem első félmaratonját. Számos dolgot kipróbáltam, semmi sem segített, csak ez. Fontos volt számomra ez az esemény, ezért hálás köszönetem. Pápai Juci Győr

Fejfájásra

A Motto tapaszt pár évvel ezelőtt ismertem meg. A Reumatapaszt gyakran használom, sokkal kényelmesebb a használata, mint a kenőcsöknek. A Fájdalomcsillapító tapaszt fejfájósaknak ajánlom, nekem bevált. Ma már nem hiányozhat a gyógyszeres fiókomból. Köszönet érte!
Kiss Minna
Budapest

Izomgyengeség miatti fájdalmak

Rokonomnak izomgyengeség van mindkét karjában, egy alkalommal pedig kifordult a válla, ezért nem tudott éjszaka aludni. Viszont amióta a tapaszt használja, elmúltak a fájdalmai, aludni is tud rendesen és már nincs szüksége gyógyszerre.

Balogh Roland
Békéscsaba

Csontritkulás miatti fájdalmak

Oszteoporózis miatti csigolya kompressziós törések miatt pokoli fájdalmaim voltak. A műtétek eleinte enyhítették a fájdalmam, de később újra felerősödtek. Ekkor ajánlotta egy kedves ismerősöm a Motto tapaszt. Örök hálám érte. Még aznap megvette nekem. Másnap már érezhetően tapasztaltam, hogy enyhültek a fájdalmak. Harmadik nap már egy órát sétáltam. Az első tíz nap letelte után levettem a tapaszt. Semmi mellékhatást nem éreztem, a bőröm sem pirosodott be a tapasz alatt. Amit érzek, hogy a fájdalmaim elmúltak. Ezt csak az tudja igazán értékelni, akinek évek óta szinte minden nap fájdalmai vannak.
Tóth Anna
Budapest