A találmány története

Mallász Ottó

(1921-1998)
A Budapesti Műszaki Egyetemen szerzett diplomát 1944-ben. Villamosfenntartási főmérnök volt 24 éven át a Ganz-MÁVAG-ban. Később a Transelektro Külkereskedelmi Vállalatnál és az Energiagazdálkodási Intézetnél dolgozott. Részt vett a Barátság csővezeték építésében. Közben 15 évig elektromos munkavédelmet oktatott a volt Kohó- és Gépipari Minisztériumban.

A Motto tapaszt Mallász Ottó elektromérnök találta fel a 80-as évek elején. Mérnökként ismerte az elektromos áram hatását az emberi szervezetre, ez adta az ötletet a kísérletezéshez.

Már több újítása és találmánya volt, ezért jártas volt a szabadalmi eljárásban és 25 országban szabadalmaztatta a találmányát. Az akkoriban alakult Innovációs Alappal kötött finanszírozási szerződést a találmány értékesítésére, a szükséges vizsgálatok elvégzésére és tárgyalásokat kezdett a tapasz gyártása ügyében a Biogal gyógyszergyárral.

Az orvosi vizsgálatok több klinikán folytak és kiváló hatást mutattak ki. Toxikológiai vizsgálatot is végeztek, ami bebizonyította a tapasz ártalmatlan voltát.

Több országban mutatkozott érdeklődés a licenc megvásárlására és forgalmazásra. Később a Biogal-al a gyártásra vonatkozó tárgyalások kudarcba fulladtak, ezért a feltaláló családi segítséggel maga gyártotta és forgalmazta a Motto tapaszt. Később a befolyt licencdíjakból visszafizette az Innovációs Alapnak a kölcsönt és megalapította a Motto-Elektro Kft-t. Azóta ez a cég gyártja és forgalmazza a Motto tapaszt itthon és külföldön is.

A feltaláló 1998-ban meghalt, de sokan hálával gondolnak rá ma is az egyszerűen alkalmazható és hatékony, gyógyszert nem tartalmazó fájdalomcsillapító tapasz használata közben.

A TAPASZRÓL MONDTÁK

Újra jól aludni, gyógyszerek nélkül:
Rokonomnak kifordult a válla, izomgyengeség van mindkét karjában és nem tudott aludni éjszaka. Viszont amióta a tapaszt használja, elmúltak a fájdalmai, aludni is tud rendesen és már nincs szükség gyógyszerre.

Balog RolandBékéscsaba

Tapasz különös fájdalomra:

Erős derékfájás és baleseti eredetű csípőfájdalom miatt a derekamra és a csípőmre tapasztottam a kék tapaszukat. Gyógyszertárban javasolták, mert várandósságom miatt nem volt mindegy, mi a hatóanyag. 3/4 csomag (1,5 ív) tapasszal dekorálva néhány óra múlva enyhültek a fájdalmak, és mivel 10 nap a viselési idő, nem is vettem le azokat. Amikor beindult a szülés, a nagy kapkodásban a kórházba indulva maradtak a tapaszok, ekkor kb. 6 napja viseltem őket. Hatalmas, egészséges kisfiúnak adtam életet, de a férjemmel azon gondolkodtunk, hogyan lehetett, hogy az amúgy rettenetes fájdalmaim nem jöttek elő szülés közben. Ugyanis előző szülésnél a derék- és csípőtáji fájdalom nagyobb és rosszabb volt, mint maga a szülés. Akkor jöttünk rá, hogy a Motto tapasz "véletlen" rajtam maradt, és valószínűleg az segített kordában tartani az oda nem illő fájdalmat szülés közben.

Ságody Nóra

"Ha Motto tapasz van, fájdalom nincs!"

2012-ben diagnosztizáltak nálam reumatoid arthritiszt, ami fájdalmakkal is jár. Rátaláltam az önök tapaszára és azóta használom. Rengeteg drága dolgot és csodaszert kipróbáltam, de semmit nem értek. A MOTTO tapasz fantasztikusan működik! Hála a tapasznak, a gyógyszeres kezelést mellőzöm, így hosszútávon a belső szerveim is mentesülnek a gyógyszerek roncsoló hatásától. Bár a gyógyszerszedést ennél a betegségnél nem lehet kizárni, nálam évekre lehet szüneteltetni. Nagyon örülök, hogy van alternatíva a betegség enyhítésére. Örülök, hogy rátaláltam a gyógyszermentes terápiámra. Mindenkinek ajánlom!

ifj. Sebestyén Andrásfestőművész

Sportolásból, ülőmunkából eredő fájdalmak:
Örök hála a feltalálónak! Ez tényleg nagyon hatékony eszköz... Nekem sportolásnál, ha hidegfront közeleg vagy épp a sok számítógép előtt eltöltött rossz testtartástól itt-ott rendesen tud fájni, amikor beáll egy-egy izom/ízület. A tapasz jobb, mint bármilyen kenőcs vagy tabletta, hihetetlen gyorsan hat, semmilyen mellékhatása nincs és megfizethető áron elérhető...

Füzesi ZoltánBudapest

Csontritkulás miatti fájdalmak:

Két évvel ezelőtt oszteoporózis miatti csigolya kompressziós törések miatt pokoli fájdalmaim voltak. A vertebroplasztikai műtétek ugyan enyhítették a fájdalmam, de mai napig csak rollátorral tudok sétálni. Egy évig fájdalomcsillapító gyógyszert szedtem, ami a májam, gyomrom károsította annyira, hogy enni már alig tudtam. Műtét után már be sem mertem venni semmilyen fájdalomcsillapítót. Később újra felerősödtek a fájdalmak. A műtött csigolyák alatt berepedtek a zárólemezek. Ez már olyan fájdalmat okozott, hogy menni sem bírtam, csak csoszogtam. A fájdalom csípőből a két forgómba sugárzott. A séták emiatt elmaradtak, ami az oszteoporózis egyetlen gyógymódja lenne. Ekkor találkoztam egy kedves ismerőssel, aki megemlítette a Motto tapaszt. Örök hálám érte. 🙂 Még aznap megvette nekem. Második nap már érezhetően tapasztaltam, hogy enyhültek a fájdalmak. Harmadik nap már egy órát sétáltam. 🙂 Az első tíz nap letelte után levettem a tapaszt. Ennek kb. már öt napja. Azóta is jól elvagyok. Igaz közben a másik oldalra is kellett felraknom tapaszt, mivel elkezdett ott is fájni. Ez már másnapra enyhült. Semmi mellékhatást nem éreztem, a bőröm sem pirosodott be a tapasz alatt. Amit érzek, hogy a fájdalmaim elmúltak. Ezt csak az tudja igazán értékelni, akinek évek óta szinte minden nap fájdalmai vannak.

Tóth AnnaBudapest

Félmaraton Achilles-ín sérülés után:
Hála a tapasznak, az egy hetes, nem múló Achilles-ín sérülésem egy nap alatt vált semmissé, így ma meg tudtam futni életem első félmaratonját. Számos dolgot kipróbáltam, semmi sem segített, csak ez. Fontos volt számomra ez az esemény, ezért hálás köszönetem.

Pápai JuciGyőr

Fejfájásra:
A Motto tapaszt pár évvel ezelőtt ismertem meg. A Reumatapaszt gyakran használom, sokkal kényelmesebb a használata, mint a kenőcsöknek. A Fájdalomcsillapító tapaszt fejfájósaknak ajánlom, nekem bevált. Ma már nem hiányozhat a gyógyszeres fiókomból. Köszönet érte!

Kiss MinnaBudapest